Elke dag stellen we hier dezelfde vraag “Wat eten we
vandaag?”; ondanks een kast vol kookboeken, een archief met uitgescheurde
recepten en een “keukenmapje” op mijn pc.
Als je dan een nieuw recept wil uitproberen scheelt er
altijd wel iets: onvindbare ingrediënten, onjuiste kooktijden, tegenvallende
smaak … en uiteindelijk maak je dan wéér een van de huisklassiekers; spaghetti
bolognaise, biefstuk friet, worst met appelmoes.
Een aantal toevallige ontdekkingen in de zomer van 2012 hebben
ons doen inzien dat deze gerechten
eerder teruggaan op tradities dan dat ze geïnspireerd zijn door moderne
gezondheidsregels. Sindsdien hebben we heel veel nieuwe recepten uitgeprobeerd
en we leren nog elke dag bij. Het leek een leuk idee om over deze zoektocht
naar gezond eten een dagboek bij te houden en mijn recepten te delen. Het
project Dagen Zonder Vlees heeft me nog meer dan anders aangespoord om nieuwe
recepten uit te proberen. Weldra vind je hier een greep uit de oogst.