Wat heb je nodig?
Voor de saus:
- 1 dl goede olijfolie
- 4 knoflookteentjes fijngehakt
- 800g hele gepelde tomaten uit blik
- ½ theelepel (of meer of minder) chilipeper (of pili-pili)
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder (of pimentón)
- een tiental blaadjes basilicum in kleine stukjes gescheurd
- 2 eetlepels vers geraspte pecorino romano
Pasta:
500 g penne
Opdienen:
vers
geraspte pecorino romano
Hoe maak je het klaar
?
1. Doe het blik open
zodat je het straks snel in de pot kan gieten.
2. Giet de helft van
de olie en de knoflook in een kookpot en zet die op een middelhoog vuur tot de
look begint te sissen. Het is belangrijk om de olie en de look samen op het
vuur zetten. Aan de look kan je zien of je olie niet te heet wordt.
3. Als de look sist,
haal je de pot van het vuur en doe je er de chilipeper en het paprikapoeder in
(de olie mag niet te warm zijn, anders verbranden de kruiden onmiddellijk).
Roer en blus met de tomaten uit blik. Zet de pot weer op het vuur, roer
voorzichtig (de tomaten moeten heel blijven) en laat eventjes doorkoken. Zet
het vuur lager en laat de saus minimum 30 minuten pruttelen. Als de olie boven
drijft is de saus klaar. Zet het vuur uit en prak de tomaten met een
pureestamper tot je een egale saus krijgt. Proef om te zien of je zout moet
toevoegen en doe de basilicum erbij.
(tot dit punt kunt u
de saus tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren)
5. Giet de uitgelekte
pasta in de tomatensaus, doe er de rest van de olijfolie bij en de 2 eetlepels pecorino romano en meng
goed.
7. Schep de pasta in
(verwarmde) diepe borden en dien het gerecht direct op. Zet eventueel een
schaaltje vers geraspte pecorino romano op tafel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten