Tuinbonen worden al
zeer lang verbouwd en werden al in 6000 v.Chr. in het Middellands Zeegebied
gegeten. Verse tuinbonen zijn heel lekker, maar het vraagt veel werkt om ze uit de peul te halen en het vlies eraf te halen. Ik gebruik dan ook diepvries tuinbonen.
300 g diepvries tuinbonen
2 el olijfolie
250 g rijpe tomaten, in kleine stukjes
2 tenen knoflook,
geperst
150 g feta, in blokjes
2 el fijngesneden
peterselie
een 10tal gesnipperde jonge muntblaadjes (of meer naar smaak)
12 ontpitte zwarte
olijven in twee gesneden
1 el citroensap
1 el citroensap
vers gemalen zwarte peper
Hoe maak je het?
Breng een grote pot water aan de kook. Giet de bevroren tuinbonen erin en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de tuinbonen af en laat ze uitdampen. Zet het vuur lager en doe de olijfolie in dezelfde pot. Bak hierin de tomaat en de knoflook 2 à 3 minuten. Neem de pot van het vuur.
Giet de bonen op de tomaten, doe ook de peterselie, de munt, de olijven, de feta en het citroensap erbij. Kruid met wat versgemalen zwarte peper. Schep alles goed door elkaar en dien op. De salade is lekker lauw maar ook op kamertemperatuur.
Dit slaatje is ideaal als hapje 's avonds of als lunchbox gerechtje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten